Osjećate se loše i imate osjećaj da nešto nije u redu, ali svi medicinski nalazipokazuju da je s Vama sve kako treba biti?

Želite li povećati energiju i potencijau?

Želite se bolje nositi sa stresom i poboljšati pamćenje?

Otkrijte kako Atlas Zone tretman fascija i mišica vrata može ublažiti vaše glavobolje, migrene, vrtoglavicu, bol u leđima i vratu, skoliozu i mnoge druge boljke…

Vrat je važan dio tijela s obzirom na to da se tu nalaze kralješci koji drže lubanju i nose težinu glave. Sva krv protječe kroz njega na putu do mozga i on je zaslužan za živce koji dolaze do kralježnice.

Kada je cervikalni dio vrata opušten primjetiti ćemo bolju cirkulaciju kroz tjelo, veću pokretljivost manju tenziju mišića i puno više od toga.

Prvi dio tretmana uključuje procjena i istraživanje se položaj tjela klijenta, raspon kretanja i ravnoteže. Nakon toga, primijenjuje se tehnika Atlas Zone kako bi opustila napetost u cervikalnom djelu. Na kraju provode se ista ispitivanja kako bi se provjerila učinkovitost postupka. Mi smo jedinstveni u tome što nudimo još dvije konzultacije i tretmane kako bismo testirali proces samoregeneracije tijela.

Područje vrata utječe na našu posturu jer zbog mišićne i fascijalne napetosti svi ostali dijelovi tijela imaju nepravilan tenzioni položaj. Ovo odstupanje prirodnog oblika stvara niz problema s vremenom, uključujući uklještenje živaca, nesanicu, vrtoglavice, migrene i još mnogo toga.

Prvi dio tretmana uključuje procjenu i ispitivanje se držanje tjela klijenta, raspona pokreta i ravnoteže. Slijedom toga primjenom masaža vrata uz oslobađanje fascije i mišića poboljšava se pomicanje glave. Zatim se provodi istezanje tijela usklađuju kukovi i noge. Nakon toga primjenjuju se isti testovi za provjeru učinkovitosti tretmana. Jedinstveni smo po tome što nudimo još dva tretmana nakon mjesec i zatim nekoliko mjeseci nakon tretmana kako bismo testirali proces samoiscjeljenja tijela. Pritom po potrebi dodamo i druge terapije.

 

Što je Atlas?

parallax background

Atlas kralježak dobio je naziv po grčkom titanu koji je po Zeusovoj kazni bio prisiljen nositi težinu nebesa na svojim leđima do kraja vremena.

Kao u toj priči, prvi vratni kralježak nosi sveukupnu težinu glave i stoga se naziva Atlas.

Kad Atlas nije u pravom položaju, komunikacija između mozga i ostatka tijela je poremećena, što može voditi mnogim zdravstvenim problemima.

parallax background

Krivi položaj Atlasa te utjecaj na zategnutost vratnog djela kralježnice.

 

Klinička istraživanja pokazala su da je atlas od rođenja manje ili više pomaknut kod gotovo svih ljudi. Kod trauma raznih udaraca, padova ili sportskih ozljeda može se atlas kralježak pomaknuti u lošiji položaj.

Kad je atlas neprilagođen, on ima „domino“ učinak na cijelo tijelo, uključujući mišićno-koštani, krvožilni i živčani sustav te stvara neravnoteže i disfunkcije. Te se smetnje s vremenom mogu pretvoriti u ozbiljne zdravstvene probleme. Tijelo nije u mogućnosti pravilno funkcionirati, a kvaliteta života može biti ugrožena bez ikakve svijesti.

Neskladni Atlas uzrokuje bol u vratu i donjem dijelu leđa, a također može negativno utjecati na mišiće, zglobove, oči, uši, čeljust, živce, krvožilni sustav, ravnotežne organe i unutarnje organe.

Namješten Atlas

Atlas u svom ispravnom položaju pojačava cirkulaciju i pomiče težište, smanjujući ili eliminirajući glavobolje, migrene, vrtoglavica, ukočenost vrata, bolovi u leđima i mnogi drugi zdravstveni problemi.

AtlasZone metoda nije ni dijagnostička metoda niti medicinska terapija. Ne liječe se bolesti, simptomi bolesti, poremećaji i bolesti.

Atlas subluksirani - Ako je atlas neusklađen (subluksiran), to izaziva nagib glave. Tijelo instinktivno pokušava izravnati glavu gore, držeći glavu preko stopala (težište). To uzrokuje STRES na ostatku kralježnice, ramena, zdjelice, kukova, koljena i gležnjeva.

Subluksacije (neusklađivanje) su često obmanjujuće. Iako se simptomatska bol može pojaviti u donjem dijelu leđa, nogama, ramenima, rukama ili drugim dijelovima tijela, njihov uzrok se vrlo često nalazi u vratnoj kralježnici (vratu

 

Pacijent će osjetiti blagu vibraciju tijekom tretmana.

Fascijalno oslobađanje djeluje na oslobađanje mekog tkiva i muskulature oko kralježaka, ali ne i na samim kralješcima. Ne postoji iskakanje, uvrtanje ili pucanje vrata ili bilo kojeg vrata na vratu.

Može se dogoditi da je određena osoba toliko bolesna i da je njezino tijelo toliko iscrpljeno da se ne može regenerirati. U takvom slučaju ispravak je beskoristan.